Bemutatkozás

Élőben jelentünk a mainstream peremvidékéről.

Részletesebb ars poetica

Facebook

Twitter

Contact

dinihotelblog@gmail.com

Friss topikok

  • sunblind: ".. Az emberek, akik sohase ismert fényt hordtak a szembogaraikban és apró, szaggatott gesztusokka... (2015.12.17. 19:07) Nagy Pillanat
  • doggfather: @DNes: hát akkor az összes forgatókönyvírói alapszabály lemehet a csába, ha azt sikerült összehozn... (2014.04.06. 13:04) Így jártam...
  • sunblind: vászonjelen ... mivan? :) fuckyeah, nekemis vérzik a szívem leóért. de ennek nyerni kell. nehéz ... (2014.02.27. 21:34) Dallas Buyers Club

2013.06.24. 22:38 DNes

Forgatás az M3-mas autópályán - videókkal

Vasárnap kilátogattam egy – mint a helyszínen kiderült – HBO sorozat forgatására, az M3-mas autópálya XV.kerületi szakaszánál a Rákos-patak melletti gyalogos felüljárón, majd utána titkos akció keretében behatoltam a stábtagok közé. A Dini Hotel a helyszínről tudósít.

Német rendszámú autók 20 km/h-val haladtak a három sávos autópálya egyik irányába, míg egy furgon 40-nel „cikázott” közöttük, nyitott raktérrel. Üldözéses jelenet. A felkészülésben több száz ember dolgozott, mindenkinél rádió, és szemmel láthatóan nagy volt a sietség, ugyanis fél 6-ig fel kellett szabadítani a sztrádát.

1.JPG

Az „unalmasabb” jelenetek felvétele után, jöhetett a kb. másfél órás felkészülés a Big Bangre – az ugratós jelenetre. Ez a kis palack egyike azoknak, amelyek a két rámpa alá voltak behelyezve, és hatalmas füstfelhőt eregettek a nagy durranás bekövetkeztekor.

2v1.jpg

Sokatmondó kép egy magasabb rangú produkciós munkatársról. Brit dialektussal ment a vaker.

3.JPG

A számomra lenyűgöző kamerás autó, amelyet az összes felvételnél használtak. Imádom, ahogy csüng rajta az a 15 ember, még éles felvételnél is, és csak ülnek.

4.JPG

Értelemszerűen csak egy lehetőség volt a felvételre a karambolos jelenetnél, ez a kolléga pedig menekülő útvonal híján, a hangfalak mentén lenyomott egy laza 2km-es távot sprint fokozatban, nehogy csússzanak a forgatással. The charm of one take.

5.JPG

A baleset után: mesterséges betontörmelék és igazi üvegszilánkok. Miután a Volvo felborult, gyorsan visszadöntötték és kiszabadították a kaszkadőrt, odasiettek a mentők és a tűzoltók, így az ütközés helyszíne egy valódi szerencsétlenséget idézett.

6.JPG

A háttérben kék ruhában és fekete mellényben a Volvos dublőr, feketében a furgonos. A korábban  fekvő terelőtömbök most felállítva, felfedve, hogy igazából préselt fából vannak.

7.JPG

Immár a vonalak mögött, inkognitóban. A szétzúzódott kocsi és az olaj, ami kifolyt belőle. Kellemes, izgalmas illat.

8.JPG

Másik szemszög. A rendszámtáblát egy arra hivatott stábtag minden kocsiról azonnal beszedte, egy percet sem vesztegethettek, akkor már csak 20 percük volt eltakarítani a pályáról, mielőtt újra megnyitják a forgalmat.

9.JPG

Üvegszilánkok és azok eltakarítása.

10.JPG

Gyönyörű szerkezet.

11.JPG

Indulásra készen. A Daniel Riccardo hasonmás azért fogja a kránt, hogy nehogy kilengjen a közutakon.

12.JPG

Végezetül itt van három videó, nézzétek meg, mielőtt letörlik őket jogsértés címén. Intenzitási sorrendben.

Furcsa látvány, ahogy az autók tolatnak az M3-mon, a másik irányban valódi forgalom: http://indavideo.hu/video/Forgatas_az_M3-mon

Kicsit nehezen kivehető, de a távolban látható koccanások a két autó között - üldözéses jelenet: http://indavideo.hu/video/Uldozeses_jelenet_az_M3-mon

A big bang – a borulásról készült videó. Sajnos a legérdekesebb videó sikerült a legrosszabbul, hiszen ekkor már lezavartak a jó kilátású felüljáróról, ráadásul a felvétel beállításai sem voltak megfelelőek. Azért nézhető. Alig tudtam megállni, hogy a videó címének ne ezt adjam, úgyhogy itt kiélem magam. BRUTÁLIS BALESET AZ M3-MAS AUTÓPÁLYÁN, 18+: http://indavideo.hu/video/Ugratas_rampan_egy_forgatason

DN-es

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dinihotelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr275376552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása